Fins aviat Faust

Al 2007 vaig muntar el meu propi negoci. No recordo en quin moment vaig conèixer el sr. Morales. Ell necessitava un informàtic per algunes coses. Era enginyer jubilat i feia servir autocad perquè ajudava a l’escola professional del clot i tenia uns planells que havia d’actualitzar.

Planells de què?!?Doncs es que tinc un pàrquing a Sant Joan, i m’agrada tenir el nom a les places. No vaig entendre gaire, però ‘here we go!’. Tenia al voltant dels 80 anys i feia servir l’emule amb força destresa. Ja haguessin volgut clients 30 anys més joves fer servir amb tanta soltura aquell PC que havia comprat a Valencia. Tranquils, les pel·lícules que descarregava ja no tenien drets d’autor. Moltes eren en blanc i negre! Em va regalar un DVD amb unes quantes pel·lícules pel meu pare.
- Segur, li agradaran!

Poc a poc vam anar  fent més feines. Era una mica estrany. Jo sempre anava a un petit pis sense cuina on hi havia una col·lació de cotxes, algunes fotos, sofà, Tv, 2 PCs i una bicicleta estàtica. A vegades veia la seva dona a la terrassa regant plantes. Pobre home, pensava jo, viu a un pis molt petit. Ell mateix em va dir, ens fem grans i estem sols, així que per nosaltres i amb les nostres pensions …! Jo que sabia que vivia al pis de baix i aquell era nomes era l’estudi. Segur que amb el seu sentit de l’humor, va riure força temps.

Em va explicar que quan era jove, va marxar a treballar a Veneçuela. Era enginyer i treballava amb avions. Després va haver un cop d’estat als anys 50 (o 60), i llavors va tornar amb una mica de diners, suficients per comprar una fleca a la Via Júlia que era de un familiar que la volia traspassar. Alguns dissabtes i diumenges arribava a fer servir una tona de farina! “Si que vam treballar a aquella època”!
Jo em quedava pensant... Quantes barres de pa son una tona de farina?!

  • Nen, porta'm un disc extern, que no m'hi caben més pel·lícules! I necessito l'Excel: tinc fets uns fulls de càlcul per portar els números del pàrquing! Llavors ho vaig entendre. No tenia una plaça de pàrquing. Tenia el pàrquing sencer!

Entre tant, em seguia explicant sobre la feina a Veneçuela, com i perquè van marxar i com van tornar. Com va anar comprant el terreny i com va anar fent després el pàrquing.

Poc després van deixar el pis i l’estudi i van marxar a una residencia molt maca a Can Ràbia amb la particularitat que cada família te el seu pis, i suposo que tenen els serveis compartits. Com el pis es petit, vam jubilar el PC de sobretaula i vam muntar un all-in-one. Amb 88 anys seguia portant els comptes de tot i entrant als bancs on-line. Tot sempre amb un humor dels que ja no es troben.

  • Com et trobes Faust?
  • Doncs estem fotuts. Veient fins on arribem. No em va el wifi.

Acceptarem que ja no hi ets i que més endevant ens tornarem a retrobar.
Sempre amb les putes preses. Et dec un dinar que encara no hem disfrutat. Sempre amb preses. Ni tan sols t’he dit que he aconseguit un contracte com enginyer. La meva filla ha fet un any i no te n’he parlat d’ella. Fa uns dies he fet anys i he pensat que ha estat bon any. Avui en canvi penso: Quin any més estúpid. Em sap greu. Disculpa’m.

El mes proper marxaré a l’Equador a veure la família. Quan torni, aniré a veure la Marina. Espero que conservis el sentit de l’humor fins que ens tornem a retrobar. Gracies per ser un avi.

 
 

Login

Usuario:

 
Contraseña:

Facebook

Pronto estarn Facebook y Twitter disponible

Contacto

Encuentranos en el despacho o contáctanos a través del formulario y te llamaremos en breve!

 

Nombre necoProject
Dirección Barcelona
CP - Poblacion 08031 - Barcelona
E-Mails necorage@gmail.com
Teléfonos -
Web www.necoproject.com